SCIOS scope 8 Inspectie

W3.CSS

SCIOS SCOPE 8

Inspectie veilig gebruik en voorkomen van letsels

Scope 8 is een inspectie methode gebaseerd op de NEN3140. Omdat in het verleden iedereen zijn eigen methode had ontwikkeld was vaak in de praktijk het geval dat de keuringen onderling veel verschillen opleveren per inspectiebedrijf. Om deze reden is Scope 8 ontwikkeld. Deze methode werkt volgens vastgestelde controle en acceptatie criteria.

 

Waarom een SCIOS scope 8 Inspectie?

Er zijn meerdere redenen te bedenken waarom je een SCIOS Scope 8 inspectie laat uitvoeren. De belangrijkste reden is veiligheid, daarnaast is hierdoor de kans op mogelijke schades aanzienlijk kleiner. Ook zorg je met deze inspectie dat je de wettelijke zorgplicht nakomt. Meer dan genoeg redenen om een SCIOS Scope 8 inspectie uit te voeren.

Rapportage SCIOS scope 8

Na afloop van elke scope 8 inspectie ontvangt u een compleet rapport met de bevindingen van de erkende inspecteur. Hieruit kunt u opmaken wat de algehele staat is van uw elektrische installatie en welke punten eventueel hersteld moeten worden.

 

Indien van toepassing kan NI Inspecties voor u een her inspectie inplannen, in bepaalde situaties volstaat een herstelverklaring van de installateur.

W3.CSS

Kosten scope 8 Inspectie

Op basis van diverse aspecten wordt een prijs berekend. Daarom willen wij u vragen om ons contactformulier in te vullen zodat wij de aanvraag kunnen doornemen.

Uiteraard is het ook mogelijk om ons te bellen en/of te mailen over de kosten voor een SCIOS Scope 8 inspectie! Wij zijn te bereiken via 085-4014399 of via info@ni-inspecties.nl.

Gecertificeerd

Wij hebben ons als NI Inspecties laten certificeren voor Scope 8, 10 en 12 door Bureau Veritas. Wij zijn trots op onze certificaten die wij hebben behaald. Wij zijn volledig onafhankelijk, voor ons zijn kwalitatief goede en eerlijke SCIOS keuringen belangrijk. Wij denken mee met de klanten en proberen altijd waar mogelijk toe te lichten wat en waarom.

W3.CSS

Uitvoering SCIOS scope 8 keuring

Tijdens de uitvoering van de scope 8 keuring doorlopen wij een aantal stappen:   

 • Beoordeling tekeningen en documenten
 • Visuele inspectie
 • Meting en beproeving:
  • Aardpennen
  • Aardleidingen
  • Impedanties
  • Isolatieweerstand
  • Aardlekschakelaars
  • Thermografische scan

Alle type elektrotechnische installatie keuringen binnen de agrarische sector en MKB: scope 8, scope 10 of volgens NTA8220, scope 12, NEN1010 oplevering, thermografische keuring.

Vraag vrijblijvend een offerte aan:
085-4014399
info@ni-inspecties.nl