SCIOS scope 12 Inspectie

W3.CSS

SCIOS SCOPE 12

Inspectie voor zonnepanelen

De Scope 12 inspectie is een complete controle van de zonnestroom installatie. Waar vroeger overal via verschillende regels diverse onderdelen gecontroleerd werden, stelt de scope 12 richtlijnen één format. Oftewel, alle verschillende regelingen in één uniform jasje. Volgens de scope 12 richtlijnen heb je twee verschillende manieren van inspectie; de Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) of de een PI (Periodieke Inspectie). Is de installatie nog niet eerder aan een Scope 12 zonnestroominstallaties onderworpen? Dan is een EBI noodzakelijk. Elke 3 tot 5 jaar vindt er een Periodieke Inspectie plaats.

 

Waarom een SCIOS scope 12 Inspectie?

Veel zonnepanelen zijn niet goed aangelegd. Met alle gevaren van dien. Verzekeraars keren niet uit bij onkundig aangelegde PV-installaties en zonnepanelen die niet gekeurd zijn. Een nieuwe certificatieregeling is Scope 12. Deze inspectienorm kijkt naar de technische kwaliteit en veiligheid van de installatie. Zodat u weet dat uw zonnepanelen goed zijn aangelegd en dat – als er iets mocht gebeuren – de verzekeraar de schade vergoedt.

Thermografisch SCIOS scope 12

In aanvulling op de Scope 12 keuring kan een thermografisch onderzoek uitgevoerd worden. Een thermografisch onderzoek heeft een duidelijke preventieve werking doordat hotspots en daarmee mogelijk brandgevaar vroegtijdig wordt opgemerkt. Dit is vaak met het blote oog niet te onderkennen.

 

Indien van toepassing kan NI Inspecties voor u een her inspectie inplannen, in bepaalde situaties volstaat een herstelverklaring van de installateur.

W3.CSS

Kosten scope 12 Inspectie

Op basis van diverse aspecten wordt een prijs berekend. Daarom willen wij u vragen om ons contactformulier in te vullen zodat wij de aanvraag kunnen doornemen.

Uiteraard is het ook mogelijk om ons te bellen en/of te mailen over de kosten voor een SCIOS Scope 12 inspectie! Wij zijn te bereiken via 085-4014399 of via info@ni-inspecties.nl.

Gecertificeerd

Wij hebben ons als NI Inspecties laten certificeren voor Scope 8, 10 en 12 door Bureau Veritas. Wij zijn trots op onze certificaten die wij hebben behaald. Wij zijn volledig onafhankelijk, voor ons zijn kwalitatief goede en eerlijke SCIOS keuringen belangrijk. Wij denken mee met de klanten en proberen altijd waar mogelijk toe te lichten wat en waarom.

W3.CSS

Uitvoering SCIOS scope 12 keuring

De omvang van de te inspecteren installaties betreft de PV-installaties, inclusief het voedende tracé tot en met de hoofdverdeelinrichting, waarop de PV-installaties zijn aangesloten. Deze inspectie omvat de volgende onderdelen:    

  • Visuele Controle;
  • Meting & beproeving;
  • Rapportage

Na uitvoering van de SCIOS Scope 12 keuring wordt deze afgemeld door ons in het SCIOS portaal.

Alle type elektrotechnische installatie keuringen binnen de agrarische sector en MKB: scope 8, scope 10 of volgens NTA8220, scope 12, NEN1010 oplevering, thermografische keuring.

Vraag vrijblijvend een offerte aan:
085-4014399
info@ni-inspecties.nl