SCIOS scope 12 Inspectie OUD

De Scope 12 inspectie is een complete controle van de zonnepaneelinstallatie. Waar vroeger overal via verschillende regels diverse onderdelen gecontroleerd werden, stelt de scope 12 richtlijnen één format. Oftewel, alle verschillende regelingen in één uniform jasje. Volgens de scope 12 richtlijnen heb je twee verschillende manieren van inspectie; de Eerste Bijzondere Inspectie (EBI) of de een PI (Periodieke Inspectie). Is de installatie nog niet eerder aan een Scope 12 zonnestroominstallaties onderworpen? Dan is een EBI noodzakelijk. Elke 3 tot 5 jaar vindt er een Periodieke Inspectie plaats.

 

De omvang van de te inspecteren installaties betreft de PV-installaties, inclusief het voedende tracé tot en met de hoofdverdeelinrichting, waarop de PV-installaties zijn aangesloten. Deze inspectie omvat de volgende onderdelen:

 

  • Visuele Controle;
  • Meting & beproeving;
  • Rapportage

 

Na uitvoering van de SCIOS Scope 12 keuring wordt deze afgemeld door ons in het SCIOS portaal.

 

Indien er constateringen zijn gedaan dan dient een installateur dit te herstellen binnen de gestelde termijn. Zodra wij de herstelde punten gereed gemeld krijgen, kunnen wij deze aan een herinspectie onderwerpen (bij grote constateringen) of volstaat een ondertekende herstelverklaring.

Thermografie

In aanvulling op de Scope 12 keuring kan een thermografisch onderzoek uitgevoerd worden. Een thermografisch onderzoek heeft een duidelijke preventieve werking doordat hotspots en daarmee mogelijk brandgevaar vroegtijdig wordt opgemerkt. Dit is vaak met het blote oog niet te onderkennen.

 

Kosten scope 12 Inspectie

Op basis van diverse aspecten wordt een prijs berekend. Daarom willen wij u vragen om ons contactformulier in te vullen zodat wij de aanvraag kunnen doornemen. Uiteraard is het ook mogelijk om ons te bellen en/of te mailen over de kosten voor een SCIOS Scope 12 inspectie! Wij zijn te bereiken via 085-4014399 of via info@ni-inspecties.nl.

 

 

 

Alle type elektrotechnische installatie keuringen binnen de agrarische sector en MKB: scope 8, scope 10 of volgens NTA8220, scope 12, NEN1010 oplevering, thermografische keuring.

Vraag vrijblijvend een offerte aan:
085-4014399
info@ni-inspecties.nl